Etter tirsdagens kjemisk angrep er vi nok en gang vitne til en enorm tragedie i Syria. Islamic Cultural Centre (ICC) fordømmer drap av sivile på det sterkeste og håper at verdenssamfunnet stiller de ansvarlige for en slik feig handling til ansvar.

Vi ser menneskeliv gå tapt dag ut og dag inn, og sitter maktløse og ser mange tusen liv gå tapt i Syria. Det er en tragedie uten sidestykke, det som har utspilt seg i Syria de siste årene.

Antall døde etter tirsdagens angrep mot den opprørskontrollerte småbyen, Khan Sheikhoun i Syria, har steget til 86, ifølge en syrisk eksilgruppe. Blant de drepte er det 30 barn og 20 kvinner, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som frykter at antallet døde kan komme til å stige ytterligere.

Vitner mener at det antatte kjemiske angrepet er det verste i landet siden 2013.

ICC berømmer vår utenriksminister Børge Brendes klare fordømmelse av angrepet. Det er bestialsk, forferdelig og i strid med folkeretten. Vi regner med at Norge vil gjøre sitt ypperste for holde de som står bak angrepet, ansvarlig.

Det er viktig å presisere her at selv om det er uklart hvem som står bak angrepet i denne omgang, er det ubestridelig at Syrias president Bashar al-Assad har brukt kjemiske våpen mot sitt folk tidligere – han må også holdes ansvarlig!