Seks personer er drept og åtte er skadet etter at væpnede menn åpnet ild mot muslimer i en moské i Québec, Canada.

Både den canadiske statsministeren Justin Trudeau og Quebecs minister Phillippe Couillard kaller dette for et terrorangrep.

Canada generelt og den canadiske statsministeren spesielt har vært en viktig stemme for et flerkulturelt og inkluderende samfunn. Særlig har Canadas innsats i å inkludere de mange flyktningene som flyktet til Canada vært en viktig motvekt til hatretorikken som vi har sett i mange europeiske land og USA. Canada er et svært viktig land hva gjelder inkludering av minoriteter, og derfor er det ekstra trist å se at terroren skulle brutalt ramme en minoritet. Det rokker ved de canadiske grunnverdiene.

Vi er dessverre blitt vant til å se uskyldige rammet av den brutaliteten terror representerer – og nok en gang ser vi at terror rammer blindt. Terror har ingen religion, tro eller verdisyn – den representerer kun ondskap og brutalitet. Muslimene i Norge fordømmer alle former for en slik brutalitet.

Bønnen er en av de fem grunnpilarene i islam. For muslimer er bønnen en tilbedelse da man er nærmest sin Skaper. Under bønnen har muslimer full fokus på Gud og jobber for å oppnå fred i sjelen. Symbolikken i angrepet på muslimer i bønn i en moske er brutal, og ber for at dette ikke utvikler seg til å bli noe større.

Våre tanker går til det canadiske folk, spesielt de som har mistet sine kjære, og håper på det sterkeste at Canada fortsetter å være et positivt eksempel på inkludering. Vi ber våre lesere huske de avdøde og deres familier under bønnen.

Pressemelding ICC, 30.01.2017