fil_000-7

Imam Mehboob ur Rehman landet i Oslo første gang 19.01.1985 som ansatt imam ved Islamic Cultural Centre Norway. Siden den gang har han ledet de mange muslimene som kommer til ICC for å be, sosialere, rådføre seg og annet. Han kom først til deres gamle lokaler i Youngsgate 7 og jobber nå i deres mer moderne lokaler på Tøyenbekkeni Oslo. Imam Mehboob ur Rehman har på mange måter vært synonymt med ICC, det er han som i nærmere 30 år har representert ICC utad og vært dens fremste representant i Norge og utland. I februar 2017 går Imamen av med pensjon og både ICC og Imamen går en ny tid i møte. For ICC blir det en hverdag uten deres fremste ambassadør, mens Imamen som har åndet ICC dag og natt nå vil jobbe på nye måter for Islam.

I den forbindelse har vi stilt ham tre spørsmål;

De største forskjellene på 1985 og nå
Da jeg kom var det fire muslimske menigheter i Norge, i dag har vi nærmere 80 steder med muslimske aktiviteter i Oslo bare. Likevel vil jeg si at vi har et bedre samarbeid mellom muslimene i dag enn det vi hadde i 1985 – både gjennom paraplyorganisasjoner som IRN og gjennom andre samarbeid. I dag har vi aktive muslimer på mange fronter – som gjør en god jobb for storsamfunnet og Norge.

Største utfordringer i Norge fremover
Muslimene er en del av det norske samfunnet noe som er veldig bra – både som muslimske individer og som norske borgere. Muslimene må fortsatt jobbe for å forstå islam – de må praktisere islam i Norge uten å tenke at samfunnet jobber imot dem. Etter min mening er Norge et godt land å bo i på alle måter. Vi må som muslimer jobbe for å bedre samfunnet enda mer. Norge har gitt muslimske innvandrere utrolig mye, først og fremst frihet og Norge fortjener at muslimene i Norge gir noe tilbake.

Hva skal du gjøre nå?
Jeg tror jeg vil forstå hverdagen enklere etter å ha gått av med pensjon. Jeg har fått mye i Norge både fra muslimer og fra ikke-muslimer – og jeg håper at jeg kan fortsette å jobbe for norske muslimer og det samfunnet forøvrig, for jeg elsker mennesker og dette landet og jeg er veldig takknemlig for den respekten, kjærligheten og støtten jeg har fått i Norge.