ICC_admin
mai 09, 2019 08:16 PM Ramadan og faste
Member Since Mar 2017
Subscribed Subscribe Not subscribe
Flag(0)

Spørsmål:

Assalam Alaikum.

Ramadan kareem!

Nå har måneden ramadan kommet, som er en velsignelse for muslimer. Denne måneden skal forbindes med kjærlighet og gleder, gode gjerninger, brukes til å komme enda nærmere Allah og vise vår kjærlighet og takknemlighet til den allmektige. Derimot har jeg det tøft med denne måneden, og jeg føler jeg har mistet/ har en veldig svak iman. Jeg har ikke fastet disse to dager som har vært, og jeg skammer meg så fryktelig. Jeg unnskylder det med at jeg er i en eksamensperiode og at jeg har vært gjennom en god del tøffe ting på den personlige fronten. Jeg vet ikke om jeg klarer å faste, og det gjelder ikke kun det å avstå fra mat, men jeg føler at tankene mine også ikke er på en riktig plass som jeg burde være i denne fine måneden. Når jeg fastet i fjor ble jeg veldig kvalm, og av og til ble jeg depressiv eller reagerte på måter som jeg ikke burde. Jeg frykter de samme følelsene, og føler jeg svikter. Det virker så enkelt for mange, og jeg ønsker så inderlig å finne denne roen og gleden ved å faste.  Har du noen råd til meg?  Jeg har bestemt meg for å faste i morgen, men jeg har delte følelser. Jeg gruer meg, og den følelsen er så fæl og jeg skammer meg over at jeg tenker/ føler slikt.

Svar:

I Allahs Navn, den Barmhjertige, den Nåderike.

Waleikom-assalam

Vi er nå i den hellige måneden av ramadan og vi må se på det som en velsignelse at Allah Subhanahu wa ta'ala lar oss være en del av det. Fasting er et påbud for muslimer som det var for tidligere samfunn som kom før Islam. Fasten er ikke like lett for alle og det skal det heller ikke være. Vi har alle våre egne utfordringer og vi blir testet på forskjellige måter. Det er viktig å huske at du ikke er alene!

I ramadan er du en del av noe som større en deg selv. Det er millioner av dine brødre og søstre som faster rundt omkring i verden. Sliter du i denne perioden og du har muslimsk omgangskrets/venner som faster kan du prøve å tilbringe tid med dem. Det pleier også å være en del opplegg i lokal-moskeene under ramadan og vi anbefaler deg å sjekke ut disse. Det kan ofte være greit å være rundt andre mennesker for motivasjon og følelsen av samhold i denne perioden.

Vi vil også råde deg til å finne ut av hvilke tiltak du må gjøre for å kunne fullføre fasten, som for eksempel å spise riktig ved sahoor, ikke slite deg selv ut eller belaste deg med for hardt arbeid, få nok søvn og hvis nødvendig, besøke en lege. 

I islam gis det fritak fra faste i ramadan for de som er syke, eller de som frykter at deres helse forverrer seg gjennom faste. Så hvis det er helserelaterte årsaker til at du ikke kan faste er du unntatt.

Allah Subhanahu wa ta'ala har sagt: Enhver handling, som foretas av Adams sønner (menneskene), er for dem selv, unntatt fasten, for fasten er for Meg, og det er Jeg, som gir belønning for den. Allah SWA sier også: Den fastende har to gleder: Når han bryter fasten, gledes han over det, og når han møter sin Herre, er han takknemlig for sin faste.

Og Allah Tala vet best.

Svart av: ICC

Godkjent av Imam Dr. Hamid Farooq

Reply on This
Replying as Submit

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/islamdyh/public_html/wp-content/plugins/question-answer/templates/single-question/subscriber.php on line 17
1 Subscribers
Submit Answer
Please login to submit answer.

0 Answers
Sort By: