I lys av hendelsene det siste døgnet der Oslo kommune hever beredskapsnivået, samt grundige vurderinger av imamer og styret i ICC, har vi kommet frem til at det ikke er forsvarlig å holde moskeene oppe lenger.

ICC Grønland, ICC Bjørndal og ICC Alna stenges nå for publikum; det vil innebære avlysning av samtlige aktiviteter, inkludert daglige bønn og fredagsbønn.

Denne beslutningen gjelder inntil nåværende restriksjoner fra Oslo kommune endres . Vi følger situasjonen og råd fra de relevante instansene til enhver tid.

Oppfordring til muslimer:

  • Slike situasjoner er ikke noe nytt sett i historisk perspektiv. Det finnes sterke anbefalinger fra profeten Muhammad (fvmh) om å igangsette drastiske tiltak ved smittespredning. (Muslim og Bukhari)
  • Det Europeiske Fatwarådet har utgitt en grundig fatwa / uttalelse for moskeer i slike situasjoner. Les mer her: https://www.e-cfr.org/
  • Be gjerne i jamaat hjemme med familien.
  • Istedenfor å hamstre, lærer islam å faste. Gjør dua og be for at Allah (swt) holder hele Norges befolkning fri fra smitten.
  • Vi ber innstendig alle om å ta situasjonen på alvor og følge rådene fra kommunen og Folkehelseinstituttet.
  • Når det gjelder begravelsesbønn, ta kontakt med begravelsesbyrå for å finne en passende løsning.

Denne krisen har satt vårt samfunn på prøve. Hver enkelt av oss må ta sin del av ansvaret. Som en av de mest brukte moskeene i Oslo, tar vi vår del av dugnaden som må til for å begrense smitten.

ICC Styret
ICC Imam Council