1- Nattens dyd:
Al-Qadr natta er den mest dydige (eng: virtuous) natta av året. Allah sier i koranen: “Vi har sendt den ned I skjebnenatten [Al-Qadr]. Hvordan kan du vel vite hva skjebnenatten er? Skjebnenatten er mer verdt tusen enn måneder.” Gjerninger innen for denne perioden, som feks., Lese koranen, tilbe Allah, osv., er bedre enn å utføre disse gjerningene i tusen måneder utenom Al-Qadr natta.


2-Det er foretrukket å søke denne natta.:
Det er foretrukket å søke denne natta i løpet av de ti siste nettene i Ramadan, som profeten, fred være med han, strevet aller mest under denne tiden for å søke den. Vi har allerede nevnt at profeten holdt seg våken under de siste ti dagene. Vekket sine koner, og deretter forble adskilt fra dem for å tilbe Gud.

3- Hvilken natt er det?

De lærde har delte meninger om hvilken av nettene er Al-Qadr natta. Noen mener at det er den tjueførste, noen sier tjuetredje, andre sier tjuefemte og fortsatt sier noen at det er den tjueniende. Visse sier at det varier fra år til år men at det er alltid blant de ti siste nettene av Ramadan. Flertallet av de lærde går derimot god for tjuesyvende.

Ahmad henviser, med en autentisk kjede, fra Ibn `Umar at profeten sa: “Den som har ønske om å søke den natten bør gjøre det den tjuesyvende. ‘Ubayy ibn K`ab sa: Ved Allah, og det er ingen Gud foruten Ham, det er i løpet av Ramadan – og han sverget på det – og ved Allah, jeg vet hvilken natt det er. Det er natten Profeten (fred være med ham) beordret oss om å be, den tjuesyvende. Dets tegn er at solen kommer opp om morgenen hvit og uten stråler.” (Relatert til Muslim, Abu Dawud, Ahmad, og At-Tirmidhi som alle henviste til den som autentisk)

4- Bønn og tilbedelse under Al-Qadr:

Al-Bukhari og Muslim med henvisning til Abu Hurairah forteller at Profeten, fred være med han, sa: “Den som ber i løpet av Al-Qadr natten med tro og håp om dens belønning vil få tilgitt alle sine tidligere synder” Angående bønnen i løpet av Al-Qadr natten sa A’isha: ”Jeg spurte Allahs’ (SWT) budbringer (S): ”O’ Allahs budbringer, hvis jeg vet hvilken natt som er Al-Qadr, hva (bønn) bør jeg si i løpet av den?” Han sa: ”Si: O Allah, Du er den tilgivende og du elsker å tilgi, so tilgi meg.’” (Rapportert av Ahmed, Ibn Majah og av At-Tirmidhi, som kalte den autentisk.)
Kilde: http://www.islamonline.net/English/Ramadan/1424/10/fiqhi_issues/Rulings_of_Fasting/article_19.shtml
Oversett av Rehan Siddiqi